Cultuur deelnemers van Lemmer

Grote Muzikale Opening

Kun jij zingen of een muziekinstrument bespelen? Doe dan mee met de gezamenlijke Grote Muzikale Opening tijdens het UITfestival op 10 september. Op alle locaties zullen we gezamenlijk openen. We verzamelen met zijn allen om 12.45 en dan spelen we om 13.00! In Balk verzamelen we op het Haskeplein, in Joure voor bij de R.K. Kerk en in Lemmer voor de Lemster toer. Download hier je muziekstuk voor jouw instrument, en doe mee. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon langs, en zing of speel mee! Heb je nog vragen over de muzikale opening? Neem contact op met uitfestivaldfm@toanhus.nl.

Beluister hier het nummer en bekijk hier de bladmuziek

Lijst van deelnemers

Cresendo: Christelijke Muziekvereniging Crescendo Lemmer is opgericht op 12 oktober 1936. Nu, ruim 85 jaar later, is Crescendo zeker een begrip in Lemmer en omstreken; een actieve vereniging bestaande uit een prachtige groep enthousiaste muzikanten.

Nij talent orkest Lemmer/Wijckel : Bij Nij Talint Orkest staat plezier voorop. Muziek is ontspanning en daarom is de pauze net zo belangrijk als de repetitie.
De nieuwe talenten die van het samen musiceren hebben geproefd weten van geen ophouden. Een van hen: “Ik heb nu de leukste hobby die er is”

Dansvoorstelling Toanhûs o.l.v. Zeb Hengefeld.

Muziek- en zangvereniging Excelsior Lemmer

Drumforce One: interactief optreden! Leuk voor jong publiek!

Shantykoor de Warringers: Helaas gaat dit optreden niet door

Anke de Vries: Helaas gaat dit optreden niet door.

Brothers in Blues: Live optreden

Quiet as Always: Quiet As Always is een vierkoppige rockband uit Friesland met indie en grunge invloeden.

Brothers in Blues: Helaas gaat dit optreden niet door.

Sjongersnocht Bantega: Sjongersnocht is een gezellig gemengd koor uit Bantega met evenwichtig aantal mannen en vrouwen.

Burgemeester Fred Feenstra, orgeloptreden

De Blaasbende: De Blaasbende is het jeugdorkest muziekvereniging Us Ideael – Nieuw Leven (Fanfare UINL) uit Echten. Hier krijgen alle kinderen de mogelijkheid om hun muzikale talenten te ontwikkelen.

Job Degenaar: Dichter en muzikant.

Wouda Gemaal

De Tsjukemar Kunst en Meer: Tentoonstelling

Het Lemster Palet: De amateur teken- en schilderclub “Het Lemster Palet” biedt mensen de mogelijkheid te tekenen en schilderen in clubverband.

Het Lemster Dickens Festijn

Franklin fine art: kunst tentoonstelling

Gastvrij Lemmer: Informatiekraam

Bibliotheek Lemmer:

In Lemmer is de Bibliotheek aanwezig in een ‘Cultureel Rondje Dok’. Aan de Schulpen wordt een heuse Bibliotheek voor één dag ingericht, in een pagodetent. Ook hier is de Brievenwasserette te vinden en daarnaast zijn de dames van het Creatief Café aanwezig om hun werk te laten zien. Verder wordt er ieder uur voorgelezen.

Bij de brug aan de andere kant van het water kun je op de foto in een strip van Onder de Hoek, die gemaakt worden door de bekende Lemsters Stoffel en Wim samen met Jan v.d. Werf.

Aan de Gedempte Gracht laten het Lemster Palet en deelnemers van het Digi-Taalhuis zien welke prachtige samenwerking is ontstaan in de Bibliotheek.

Diana den Boon kunst en Design

Museum Lemmer

R.K. Kerk Willibrordus

Vluchtelingenwerk Lemmer